Izraelska vojska potvrdila
0

Ubijen jedan od vojnika blizu Gaze

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Izraelska vojska je potvrdila da je jedan od njenih vojnika ubijen, a tri su ranjena u utorak u eksploziji bombe na granici s pojasom Gaze.

Ubijen je jedan podoficir, a tri vojnika su ranjena "kada je eksplodirala bomba pri prolasku patrole s izraelske strane sigurnosnog zida u pojasu Gaze, sjeverno od Kissoufima", izjavio je agenciji AFP jedan vojni glasnogovornik.

Vijest o smrti vojnika objavile su arapske televizije.

Izraelski ministar odbrane Ehud Barak je izjavio da će njegova zemlja "odgovoriti" na napad u kojem je ubijen vojnik na granici s pojasom Gaze.

"To je ozbiljan napad. Ne možemo ga prihvatiti i odgovorit ćemo", izjavio je Barak, navodi se u saopćenju ministarstva odbrane.

Ovo je prvi incident otkako su 18. januara prekinuti sukobi u pojasu Gaze, koji je pod kontrolom islamista iz grupe Hamas, izazvani 22-dnevnom izraelskom ofanzivom.

Kratko poslije ovog napada, izraelski tenkovi i helikopteri su otvorili vatru u pravcu juga pojasa Gaze i ubili jednog 24-godišnjeg Palestinca, izjavili su očevici i medicinski izvori u bolnici Nasser u Khan Younesu.