Svijet
0

Ubici koji je oteo autobus Norveška je odbila azil

FENA
Čovjek osumnjičen da je u ponedjeljak ubio tri putnika otetog autobusa na zapadu Norveške je tražitelj azila koji je odbijen i trebao biti protjeran u utorak, prema pisanju norveškog lista.

Ovaj tridesetogodišnjak je bio smješten u prihvatni centar u malom mjestu Aardal i trebalo je da bez pratnje uzme let za Oslo prije nego što bude transportiran iz zemlje, objavio je Verdens Gang (VG) na svojoj internetskoj stranici.

On je osumnjičen da je u ponedjeljak, krajem poslijepodneva, na smrt izbo nožem tri putnika autobusa koji povezuje planinsku oblast Valdres s glavnim norveškim gradom. Žrtve su dva muškarca od pedesetak godina, vozač autobusa i jedan švedski putnik i jedna 19-godišnja djevojka.

Policija nije bila dostupna da da komentar.

Ona je u ponedjeljak saopćila da je osumnjičeni počinitelj napada muškarac porijeklom iz Južnog Sudana, rođen 1982. godine i smješten u Aardal.

Spasilačke službe su ga savladale prije dolaska policije na mjesto tragedije, i on je imao manje posjekotine i prevezen je helikopterom u bolnicu u Bergen, drugo mjesto u zemlji po veličini.