Kanada
0

Ubica iz autobusa pojeo svoju žrtvu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Policajac sa mjesta događaja svjedočio je jezivom potezu muškarca koji je nakon što je u autobusu na međugradskoj liniji u Kanadi ničim izazvan usred vožnje napao mladića koji je sjedio pored njega, pojeo i dijelove njegovog tijela.

Zvaničnik Royal Canadian Mounted policije napadača je nazivao "Badger" i objasnio kako je ovaj bio naoružan nožem i makazama na snimku čiji su dijelovi "procurili" na internet, piše Telegraph.

Krvavo ubistvo desilo se u srijedu u blizini Portage La Prairie u Manitobi, kada je 40-ogodišnji Vince Weiguang Li izbo 22-ogodišnjeg mladića kojeg su prijatelji i porodica identifikovali kao Tima McLeana iz Winnipega dok se vraćao sa karnevala u Edmontonu gdje je radio. Krvnik je više desetina puta lovačkim nožem izbo mladića, a zatim mu odrubio glavu.

Porodica ubijenog prvi put je progovorila za medije.

"Bio je mladić sa srcem većim nego što možete zamisliti," kaže njegov stric Alex McLean. "Proveo je život putujući i susrećući nove ljude i uvijek je vidio dobro u svima. Imao je zarazan smijeh. Mogli ste ga miljama daleko čuti kako se smije."

Saputnici iz autobusa svjedočili su da ubica nije imao razloga da ubije žrtvu, a njegov radnik je bio šokiran nakon što je čuo da mu je poslodavac napravio ovako jeziv potez.

Li se u petak bio pred sudom u Portage la Prairie, ali bez advokata, i nije progovorio ni riječi na sudijina pitanja. U utorak će proces biti nastavljen.