Svijet
0

UAE: Veliki požar zahvatio dva nebodera u gradu Ajmanu

Klix.ba
Foto: EPA
(Foto: EPA)
Ogromna vatrena buktinja noćas je zahvatila jedan od tornjeva u emiratu Ajman, nedaleko od Dubaija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Vatra je prvo zahvatila jedan neboder, da bi se poslije proširila i na susjedni blok.

Svi stanovnici iz zgrade su evakuisani, a teže povrijeđenih nije bilo. Određeni broj stanara žalio se na probleme s disanjem, zbog dima.

Vatra je zahvatila neboder sa oko 3.000 stanova. Video koji je postavljen na društvenoj mreži Twitter prikazuje kako ogroman plamen guta nekoliko spratova nebodera. Pripadnici Civilne zaštite gasili su požar, nakon kojeg je nastala ogromna šteta.

Zgrada koja je zahvaćena požarom otvorena je prije nekoliko godina, a njena izgradnja je koštala 735 miliona dolara. Podsjećamo, u novogodišnjoj noći požar je zahvatio jedan od luksuznih hotela u centru Dubaija.

S obzirom da se ovakvi požari na neboderima u Emiratima dešavaju često u posljednje vrijeme postavlja se pitanje sigurnosti u tim stambenim objektima, s obzirom da je riječ o savremenoj arhitekturi.