Svijet
0

U Velikoj Britaniji pojavio se smrtonosni sok od kruške s kokainom

Klix.ba
Tridesettrogodišnji Joromie Lewis preminuo je nakon što je popio fabrički sok od kruške proizveden na Karibima, a koji je sadržavao smrtonosnu dozu kokaina.

Muškarac iz Hampshirea razbolio se odmah nakon što je popio sok od kruške u Southamptonu. Umro je za nekoliko sati u Općoj bolnici u Southamptonu 5. decembra.

"Pretpostavlja se da je Lewis popio malu količinu tekućine za koju je vjerovao da je sok od kruške. Policija je primila rezultate laboratorijskih testova u srijedu koji su pokazali da je tečnost u boci od soka sadržavala smrtonosnu količinu kokaina. Policija je utvrdila da je boca 'Cole Ciold Pear D' proizvedena na Karibima i kompanija nije uvozila piće u Veliku Britaniju", rekao je glasnogovornik Hampshire policije.

Agencija za standardizaciju hrane alarmirala je sve lokalne vlaste da kontraktiraju dobavljače i povuku Pear D ako ga imaju.

"Joromie Lewis je bio veteran Royal Navyja. Bio je muškarac posvećen porodici, pomagao je uvijek drugima i uvijek je znao prave riječi kada bi vas savjetovao", rekla je Jayrusha Lewis, supruga preminulog.

Policija je trenutno u potrazi za bocama Pear-D soka.