Qantas
0

U turbulencijama aviona sedam povrijeđenih

FENA
Sedam osoba je povrijeđeno kada je avion kompanije Qantas uletio u turbulencije u vazdušnom prostoru iznad Malezije.

Qantasov avion Airbus A330 u kom je bilo 219 putnika i članova posade, na relaciji Hong Kong - Perth, je zatim sletio na aerodrom u Perthu u Australiji. Usljed turbulencija, nekoliko putnika izletilo je sa svojih sjedišta jer nisu bili vezani. Pomoć im je ukazana na licu mjesta.

Qantasov avion je iznad Malezije odjednom izgubio na visini, a sedam osoba je pri tom lakše ozlijeđeno, saopćila je u ponedjeljak aviokompanija.

  • Unatoč jakoj turbulenciji nije bilo prisilnog slijetanja, a avion je nastavio svoje putovanje prema Perthu gdje je sretno stigao na aerodrom, potvrdio je manager Qantasa David Epstein.

U Qantasu kažu da nema razloga da se ova nezgoda poveže s onom koja se dogodila početkom oktobra prošle godine, kada je zbog nezgodnog slijetanja aviona usljed kvara ozbiljno povrijeđeno 12 putnika.

Australijska vlada istražuje incident, a Qantas uvjerava da događaj nema veze i s prijašnjim događajima vezanima uz A330, poput pada Air Franceovog aviona prije nekoliko sedmica, prenose u ponedjeljak agencije.