Buffalo
0

U toku istraga uzroka pada aviona u SAD-u

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Istražitelji i rođaci stradalih okupili su se u petak u predgrađu Buffala, u američkoj saveznoj državi New York, tražeći objašnjenje za pad aviona Continental Airlinesa u četvrtak navečer, u kojem je poginulo 50 osoba.

"Svi otkrivamo koliko smo povezani u danima poput ovoga", rekao je guverner New Yorka David Paterson na konferenciji za štampu.

Dužnosnici Nacionalnog odbora za sigurnost prometa NTSB izjavili su da su pronašli tzv. 'crne kutije', koje snimaju komunikaciju u kokpitu i sve podatke o letu, Continentalovog aviona na letu 3407, i da su poslane u Washington na analizu.

Pripadnici NTSB-a sudjeluju u prikupljanju posmrtnih ostataka žrtava.

Turbopropelerski avion Bombardier Dash 8 Q400, sa 74 sjedala, bio je na letu iz Newarka u New Jerseyu za međunarodnu zračnu luku Buffalo-Niagara, kada se srušio u četvrtak oko 22.20 sati po lokalnom vremenu, 10 km od zračne luke.

Zrakoplov je pri padu udario u kuću u Clarence Centeru, sjeveroistočnom predgrađu Buffala.

Poginulo je svih 49 osoba u zrakoplovu - 44 putnika, četiri člana posade i jedan pilot koji nije bio na dužnosti - te jedna osoba u kući na koju je pao zrakoplov.

Dvoje stanovnika kuće, majka i kćer, preživjele su nesreću i otpuštene su iz bolnice nakon saniranja manjih ozljeda, izvijestile su američke TV mreže.

Uzroci nesreće još se utvrđuju, a NTSB je objavio da je posada izvijestila o snijegu, magli i lošoj vidljivosti, te o nakupljanju leda na krilima i vjetrobranskim staklima.