Svijet
0

U Tokiju ugušena britanska nastavnica

Sarajevo-x.com
Lindsay Ann Hawker (Foto: AP)
Lindsay Ann Hawker (Foto: AP)
Lindsay Ann Hawker, dvdesetdvogodišnja nastavnica iz Velike Britanije, u ponedjeljak je nađena mrtva u kadi punoj pijeska u jednom stanu u Tokiju, rekla je policija. Lindsay je u Japan došla prošlog oktobra gdje je radila kao nastavnica u jednoj školi.

Glasnogovornik policije rekao je da još nisu u mogućnosti potvrditi je li mlada Britanka ugušena u pijesku ili je prije zadavljena. Pregledi nakon njene smrti su pak pokazali da je imala modrice po licu i tijelu.

Policija je izdala nalog za hapšenje Tatsuya Ichihashija (28), koji je viđen kako bos biježi iz stana gdje je Lindsay pronađena mrtva. Otac ubijene, Bill Hawker, koji je u Japanu, rekao je da neće mirovati dok policija ne pronađe ubicu. Bill kćerku planira sahraniti u Velikoj Britanij.

Tašna i odjeća ubijene pronađene su pored njenog tijela. Tamošnji mediji izvještavaju da su komšije čule buku sa četvrtog sprata na kojem je živio Ichiahashi.

Javni izvještač NHK, prenio je informaciju da je Lindsay pristala sastati se sa Ichihashijem kako bi mu održala čas engleskog jezika.