Velika Britanija u šoku
0

VIDEO / U sudnici prikazan snimak ranjavanja djevojčice u kičmu

Sarajevo-x.com
Tri člana zloglasne bande su osuđena zbog ranjavanja petogodišnje djevojčice Thushe Kamaleswaran. Mala Thusha je ostala paralizirana nakon ranjavanja u kičmu i ovih bi dana trebala napustiti bolnicu.

Sve se desilo u prodavnici dok se Thusha igrala između polica. Dvadesetjednogodišnji Nathaniel Grant je bio taj koji je pucao u djevojčicu. Metak kalibra 22 milimetra se zaustavio u kičmi petogodišnjakinje, koja je odmah prebačena u bolnicu. Ljekari su hitnom operacijom spasili njen život, ali će ona ostatak života provesti u invalidskim kolicima.

Osim Granta, za nanošenje teških tjelesnih povreda su osuđeni i 20-godišnji Anthony McCalla i 19-godišnji Kazeem Kolawole. Kako je rečeno u sudnici, njih trojica su poznati po ranijim prekršajima u koje se ubrajaju pokušaji ubistva, iznuđivanje, nanošenje povreda i krađa.

Na videu prikazanom u sudnici se vidi mala Thusha koja pleše između polica u prodavnici njenog rođaka, kojem je, zajedno sa svojim roditeljima, bratom i sestrom, došla čestitati rođendan. Zločinačka trojka je htjela tog dana ubiti dilera Roshauna Bryana, kojeg su vidjeli kako ulazi u prodavnicu.

Tužiteljica Michelle Nelson je u sudnici pročitala izjavu Thushine majke, koja je kazala kako je njena kćerka uvijek bila veselo dijete.