Svijet
0

U subotu obilježavanje godišnjice smrti Slobodana Miloševića

FENA
Polaganjem vijenaca delegacija SPS-a i Udruženja "Sloboda", rodbine, prijatelja i simpatizera na grob Slobodana Miloševića, u Nemanjinoj 41 u Požarevcu, u subotu će biti obilježena godišnjica smrti bivšeg jugoslavenskog i srpskog predsjednika i lidera SPS-a, koji je umro u pritvoru Haškog tribunala.

Poslije organizirane posjete grobu, u dvorištu porodične kuće Miloševića, bit će održani komemorativna sjednica Općinskog odbora SPS-a u Požarevcu i komemorativni skup u beogradskom Centru "Sava".

Pošto u posjete grobu Miloševića moguće samo organizirano i uz prethodnu najavu i dozvolu, određena je i nedjelja za sve one koji bi da mu odaju poštu.

U nedjelju, 11. marta, tačno u podne, u Požarevcu će Udruženje "Sloboda" organizirati komemorativni skup.

Kako je najavljeno, grob Miloševića posjetit će i partijske delegacije i simpatizeri iz Republike Srpske, Crne Gore i Makedonije, ali i pojedinačno lideri nekih partija iz inozemstva.

Poslije incidenta s jednim predstavnikom požarevačkog Narodnog pokreta "Otpor" uvedena su dežurstva i pojačano osiguranje Miloševićevog groba.

Nasuprot pristalicama Miloševića, sutra, u pet do 12, požarevački Narodni pokret "Otpor" organizirat će performans, na kome će i simbolično promijeniti naziv Lenjinove ulice u ulicu žrtava Slobodana Miloševića, javio je Tanjug.

Najavljen je i veliki broj inostranih novinara, a italijanski i engleski se već nekoliko dana nalaze u Požarevcu.