Ubodi nožem u lice i vrat
0

U Sloveniji uhapšen Talijan koji je napadao na ovisnike

FENA
Slovenska policija riješila je misterij višestrukih napada nožem u večernjim i noćnim satima koji su se sredinom augusta događali u parku uz autobusnu postaju u Novoj Gorici, uhapsivši talijanskog državljana za kojeg se sumnja da je napadač.

Za ubode nožem u predjelu vrata i lica jedne ženske i triju muških osoba, od kojih je jedna dobila povrede opasne za život, osumnjičen je talijanski državljanin iz susjedne Gorizije.

Uhapšen je u četvrtak prošle sedmice pri ulasku u Sloveniju na dojavu talijanske policije, potvrdio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u ponedjeljak šef kriminalističke policije u Novoj Gorici Milivoj Ipavec.

Mediji prenose neslužbene izjave da se je 27-godišnjak napadima u parku u susjednoj Novoj Gorici, gdje se okupljaju ovisnici i beskućnici, napadima nožem navodno "osvećivao" za smrt dvaju prijatelja. Oni su umrli od predoziranja drogom navodno kupljenom od preprodavača u Novoj Gorici.

Budući da su napadnuti bili registrirani ovisnici, najprije se pretpostavljalo da je riječ o obračunu unutar tog kriminalnog miljea.

U četvrtak kad je uhićen, osumnjičeni je želio izvesti novi napad na istom mjestu, ali je talijanska policija slovensku pravodobno obavijestila o njegovoj namjeri.

Talijanski istražitelji ušli su mu u trag uz pomoć fotorobota izrađenog u Sloveniji, te podatka da je ljevoruk i da ima tetovažu u obliku leptira koji su dali svjedoci.

Za napade mu prijeti kazna od najmanje 15 godina zatvora.