Svijet
0

U Skopju u incidentu ubijena tri mlada Albanca

FENA
Skopje
Skopje
U incidentu koji se u četvrtak kasno navečer dogodio u Skoplju, ubijena su tri mlada Albanca, saopćilo je u petak Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije.

Prema saopćenju, u incidentu koji se dogodio u internet-kafeu u dijelu grada zvanom Čair, u kojemu uglavnom žive Albanci, smrtno su stradale tri osobe od kojih dvije maloljetne, dok je šest osoba ranjeno.

Incident se dogodio oko ponoći kad su nepoznate osobe izvana otvorile vatru iz automatskih pušaka i pištolja na objekt, na što je odgovoreno pucnjavom iz lokala.

Prošle sedmice u istom je naselju eksplodirala bomba "kašikara", a također se dogodila i pucnjava na ugostiteljski lokal u vlasništvu Albanca u Velesu. U oba slučaja niko nije stradao.

Kako je u petak saopćila policija, u jednoj kući u središtu Prilepa pronađena je neeksplodirana bomba, koju je policija uklonila nakon što je prijavio vlasnik kuće.

O počiniteljima tih djela policija nije ništa saopćila, međutim u javnosti se sumnja da imaju veze s predstojećim parlamentarnim izborima koji će se održati 5. jula. Nedavno je opoziciona VMRO-DPMNE stranka optužila stranke na vlasti, Socijaldemokratski savez i Demokratsku uniju za integraciju, da pripremaju scenarij o destabilizaciji zemlje kako bi prouzročili haos i iskoristili ga za ponovno osvajanje vlasti.