Svijet
4

U Siriji jučer ubijeno devetero djece i deset žena

Anadolija
U posljednja 24 sata širom Sirije poginulo je 98 osoba u žestokim oružanim napadima vojske Bashara al-Assada na pobunjenike.

Među poginulima nalazi se devetero djece i deset žena.

U napadima izvršenim sa kopna i iz zraka u Halepu je život izgubila 51 osoba, u predgrađu Damaska 23, u Homsu sedam, Idlibu pet, Rakki četiri, Deyru'z Zori tri, Deri i Hami po dvije, i u Haseki jedna osoba, navodi se u saopćenju Organizacije za nadgledanje poštivanja ljudskih prava u Siriji (SNHR). 

Kako se navodi u saopćenju Sirijskog lokalnog komiteta (LCC) režimske snage sa kopna su projektilima, minobacačima i  raketama gađali predgrađa Damaska i regije Istočnu Gutu i Kalamun.

Oslobodilačka vojska Sirije napala je Vabedh, kontrolnu tačku sirijske vojske u Hami i onesposobila veliki broj vojnika. 

Sirijska novinska agencija SANA saopćila je da u napadu minobacačima na skladište pogona za preradu nafte izbio požar te da su ga vatrogasne jedinice uspjele ugasiti.  

Agencija je također navela da su snage sigurnosti onesposobile i uništile veliki broj oružanih grupa i vozila te da je vojska preuzela kontrolu u podzemnoj čaršiji u Halepu.