Svijet
0

U Rijadu ubijeno šest terorista

FENA
Šest navodnih terorista Al-Qaide i jedan policajac ubijeni su u zoru u razmjeni vatre u rezidencijalnoj četvrti Rijada, saopćilo je saudijsko ministarstvo unutarnjih poslova.

Sedmi pripadnik Al-Qaide je povrijeđen i uhapšen u okršaju koji je izbio u četvrti Al-Nakhil u glavnom saudijskom gradu, tokom kojega su među snagama sigurnosti povrijeđene i "druge osobe" , navodi se dalje u saopćenju ministarstva .

"Snage sigurnosti su počele potjeru u petak u zoru za sedam 'pripadnika devijantne manjine' do jedne kuće u četvrti al-Nakhil u Rijadu, gdje su se iznenada našli na udaru rafalne paljbe iz automatskog oružja", izjavio je glasnogovornik.

Snage sigurnosti su uspjele savladati odmah situaciju ubivši na licu mjesta šest terorista, a uhvativši sedmog", dodao je on.

"Jedan pripadnik snaga sigurnosti je ubijen, a ostali su povrijeđeni u operaciji", zaključio je glasnogovornik u saopćenju objavljenom u Rijadu.

"Devijantna manjina" je zvaničan naziv saudijske frazeologije za lokalni ogranak al-Qaide, odgovorne za val nasilja koji od 2003. potresa ovu bogatu naftnu kraljevinu.