Irak
0

U pucnjavi u radionici bombi ubijena četvorica policajaca

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Naoružani napadači ubili su četiri policajca u sinoćnjoj pucnjavi u sumnjivoj radionici bombi, saopćili su sigurnosni zvaničnici.

Po dojavi o otmici automobila, policajci su pratili osumnjičene u većinskom sunitskom kvartu Saidiyah, gdje su se našli pod vatrom nepoznatog broja napadača, javio je AP.

Pucnjava je trajala satima, do zore, kada su napadači pobjegli kroz zadnji ulaz, sudeći po dvojici bagdadskih policajaca i zvaničniku ministarstva unutrašnjiih poslova.

Šest policajaca i pet mještana također je ranjeno u pucnjavi, saopćili su zvaničnici. Službenik odjela urgentne medicine u bolnici Yarmouk potvrdio je žrtve, prenosi AP.

Svi su govorili pod uslovom da ostanu anonimni jer nisu bili ovlašteni da se obraćaju medijima.

Kada su ušli u kuću, policajci su saopćili da su pronašli arsenal bombi, hemikalija i drugih naprava za izradu eksploziva.

Automobil nakrcan eksplozivom također je pronađen u garaži, saopćili su sigurnosni zvaničnici, dodajući kako trag svježe krvi u kući ukazuje da je barem jedan napadač ranjen u razmjeni vatre.

Nasilje je dramatično opalo u Iraku, ali su pucnjave i bombaški napadi još česti. Napadi na iračke snage sigurnosti pojačali su se u posljednnjim mjesecima dok se svi osim 50.000 američkih vojnika vraćaju kućama do kraja mjeseca.