Svijet
0

U pucnjavi na Manhattanu četiri osobe smrtno stradale

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
U srijedu navečer, naoružana osoba ubila je radnika pizzerije sa 15 metaka u leđa, a nešto kasnije i dva policajca volontera koja su ga pokušala uhvatiti. Ovaj incident desio se u newyorkškom naselju Greenwich Village.

Sve je počelo oko 21 sat po lokalnom vremenu, kada je naoružani čovjek ušao u piceriju. Od radnika je zatražio meni, a kad se ovaj okrenuo pucao mu je 15 puta u leđa. Dva policajca volontera, koji nisu naoružani, pratili su napadača neko vrijeme, dok se nije okrenuo i počeo pucati prema njima. Tada su stigli i naoružani policajci, te je razmjenjivanje hitaca potrajalo dok ga nisu likvidirali.

U napadu su živote izgubili: radnik u piceriji Alfreda Romara, policajci volonteri Nicholas Todd Pekearo i Eugene Marshalik. Nekoliko policajaca je ranjeno.

Napadač David Gavin nosio je lažnu bradu, dvije puške i 100 komada municije.

Radnik u obližnjem restoranu, Nikola Simić, izjavio je kako je ugledao policajce koji se kreću prema sredini ulice na kojoj su dobrovoljni policajci ubijeni. "Potom smo začuili pucnjavu koja je potrajala dobrih pet minuta", izjavio je Simić.

Policija je saopćila kako motiv ovog napada još uvijek nije poznat.