Svijet
0

U prevrtanju metroa u Londonu povrijeđeno 37 osoba

FENA
Foto: AFP;
Foto: AFP;
Voz podzemne željeznice prevrnuo se u četvrtak tokom špice u Londonu, a policija je saopćila da ova nesreća u kojoj je 37 osoba povrijeđeno nije imala veze s terorizmom.

Oko 700 putnika - od kojih su mnogi bili prekriveni prašinom - evakuirano je iz voza Centralne linije koji se prevrnuo u 9.04 sati između stanica Brithnal Green i Mile End, saopćila je britanska saobraćajna policija, javio je AP.

Službenici hitne pomoći zbrinuli su 37 lakše ozlijeđenih, a 11 ih je prebačeno u bolnicu, navodi londonska ambulantna služba u saopćenju.

Putnica Jacqui Mcelroy (34) izjavila je kako je izgledalo da se voz podiže s tračnica na uglu kod Bethnal Greena. "Jasno, čovjek se prvi mah upita - da li je to bio teroristički čin", kazala je.

Moguće je da je nesreću izazvalo oštećenje na tračnicama, saopćilo je javno londonsko preduzeće za prijevoz koje upravlja metroom.

Britanske vlasti su u stanju pripravnosti nakon tri pokušaja terorističkih napada u Londonu i Glasgowu, te uoči godišnjice samoubilačkih bombaških napada u Londonu u kojima su ubijene 52 osobe u londonskom metrou i autobusnom prometu 7. jula 2005.