Uzrok pada aviona nepoznat
0

U Pakistanu sahranjene prve žrtve avionske nesreće

SRNA
127 putnika i članova posade izgubilo život (Foto: AFP)
127 putnika i članova posade izgubilo život (Foto: AFP)
U Pakistanu su danas sahranjene žrtve avionske nesreće u kojoj je nedaleko od Islamabada poginulo 127 putnika i članova posade, dok istražitelji i dalje utvrđuju uzroke katastrofe.

Putnički avion kompanije Bhoja, na letu iz Karachija, srušio se prije dva dana u poljima nedaleko od jednog sela blizu pakistanske prijestonice.

Trinaest žrtava sahranjeno je kasno sinoć u Islamabadu, a još 36 sahrana održano je rano jutros u Karachiju i ostalim gradovima.  Dodatne ceremonije očekuju se tokom dana.

Na televizijskim snimcima prikazani su ožalošćeni članovi porodica žrtava kako plaču i grle se, dok desetine kovčega napuštaju bolničku zgradu Instituta za medicinsku nauku u Islamabadu. Devet tijela još nisu identifikovana i bit će izvršeni DNK testovi, rekli su bolnički zvaničnici, a prenosi AFP.

Ovo je bila druga velika avionska nesreća u Pakistanu u posljednje dvije godine.  Avion kompanije Airblue srušio se po lošem vremenu u julu 2010. godine, a tada su poginule 152 osobe, zbog čega su porodice žrtava bile bijesne na vlasti.

Uzrok pada aviona prije dva dana još nije utvrđen, ali je poznato da se letjelica stara 27 godina takođe srušila po lošem vremenu.