Teksas
0

U olujnom nevremenu poginulo petoro djece

FENA
Foto: AP
Foto: AP
U olujnom nevremenu koje je u subotu pogodilo jugoistok američke države Teksas život je izgubilo najmanje šest osoba, od kojih petoro djece, javili su u nedelju američki mediji.

Petoro djece, od kojih dvije djevojčice, uzrasta od jedne i tri godine, i tri dječaka, uzrasta od četiri, šest i sedam godina, su nastradala kada je automobil u kome su se nalazili sletio s puta u nabujali rukavac. Dvojica muškaraca koji su se nalazili u automobilu, kao i jedna desetogodišnja djevojčica, uspijeli su da se izvuku iz kola.

Portparol policije u Houstonu John Cenon je izjavio je za hjustonsku televiziju da je vozač otac četvoro od petoro nastradale djece i da je podvrgnut alko testu. Drugi muškarac u kolima, njegov brat, je rekao policiji da je vozač pokušao da se javi na mobilni telefon neposredno pošto je izgubio kontrolu nad vozilom.

Spasilačkim ekipama bilo je potrebno više sati da izvuku automobil iz vode zbog jakog vjetra, javio je list " Houston Chronicle“. Jedan 76-godišnjak je nastradao u subotu, kada se automobil u kojima se nalazio zaglavio u poplavljenom podvožnjaku.

Zbog poplava je više od 2.000 domaćinstava u okruzima Haris i Galveston ostalo bez struje, a neki žitelji bili su primorani na evakuaciju. Zvaničnici su pozvali građane da ostanu u domovima, voze sporije i izbegavaju poplavljena područja, prenose u nedjelju agencije.