Tužilaštvo će podići optužnicu
0

U Njemačkoj učenici premlatili učiteljicu

FENA
Državno tužilaštvo u Dortmundu u četvrtak je najavilo da će podići optužnicu protiv dvojice učenika jedne škole koji su u srijedu premlatili učiteljicu. Obojica napadača su, kako u četvrtak javljaju njemački mediji, uhapšeni.

Dječaci, jedan star 14, a drugi 16 godina, koji su već poznati policiji, u srijedu su upali u deveti razred jedne škole u okolini Dortmunda, i stariji je pištoljem „plašljivcem“ premlatio učiteljicu. Mlada učiteljica se nalazi u bolnici, a u četvrtak u toj školi nije bilo nastave, javljaju mediji. Uzroci napada na učiteljicu se istražuju, a mediji javljaju o velikom policijskom angažmanu u toj školi, pošto je postojao strah od krvoprolića, prenosi Tanjug.

Njemačka, koja je poslije SAD-a druga po broju krvoprolića u školama, je od tragedije u Erfurtu, prije sedam godina, kada je jedan učenik gimnazije "Gutenberg" ubio 16 osoba, a zatim sam sebi presudio, posebno osjetljiva na ovakve slučajeve.

Posljednja tragedija u jednoj njemačkoj školi dogodila se u martu, nedaleko od Stuttgarta, kada je Tim Krecmer, takođe učenik škole, i takođe miran i povučen, tih i usamljen, ubio 15 osoba, devet učenika, tri učiteljice i tri prolaznika, a zatim i sebe.