Tragična predstava u Leipzigu
533

U Njemačkoj poginuo 52-godišnji akrobat Šerif G. iz BiH

Klix.ba
Šerif G. vozi motor u tzv. bojleru
Šerif G. vozi motor u tzv. bojleru
Protekle sedmice u njemačkom gradu Leipzigu poginuo je 52-godišnji Bosanac Šerif G. On je u tzv. bojleru visine devet metara vozio motor sa kojeg je pao i nedugo nakon toga podlegao usljed zadobijenih povreda.

Prema pisanju njemačkog Bilda, Bosanac je više od 30 godina sa glumačkom porodicom "Cvijet" nastupao kao akrobat na motoru. Zadatak mu je bio savladati tzv. "bojler" - gotovo devet metara visoku arenu od drvenih dasaka. Protekle srijede je ovaj otac četvero djece priredio svoju posljednju, tragičnu predstavu.

"Šerif je radio jednu od svojih tački na motoru što je naišlo na odobravanje publike. Mađutim, bio je previše visoko kada je udario u rezervnu sajlu i srušio se sa šest metara visine zajedno sa motorom", kazao je šef lokalne policije Marvin Blume.

Njegove kolege odmah su pozvale hitnu pomoć.

"Šerif je još uvijek bio pri sebi, ali je vidljivo bio ozbiljno provrijeđen. Međutim, te iste noći preminuo je u bolnici. U ovom trenutku, mislimo da je do smrti došlo nakon njegove greške", kazala je glasnogovornica policije Uta Barthel. Vjeruje se kako je ovaj Bosanac bio pod utjecajem alkohola.

Iako je izričito zabranjena upotreba fotoaparata sa blicevima, u trenutku Šerifovog pada, mnogi gledatelji su koristili blic te je moguće kako ga je svjetlosno blještavilo omelo i dezorijentisalo.

"Očito su ga gledatelji omeli jer je nekoliko puta oči zaklanjao rukom dok je vozio", kazao je jedan od gledatelja koji je tog dana bio u mnogobrojnoj publici.

Dan nakon Šerifove pogibije, njegove kolege nastavile su sa vožnjom motora.