Svijet
0

U nesreći u Pakistanu poginulo devetero djece

FENA
Devetero djece je poginulo, a 18 ih je povrijeđeno kada je kamion u velikoj brzini u četvrtak udario u školu pokraj puta u istočnom Pakistanu, saopćila je policija.

Vozač kamiona očigledno je izgubio kontrolu nad vozilom koje je udarilo u vanjski zid seoske škole Thatha Malkaan u istočnoj pokrajini Pundžab, saopćio je policajac Shuakat Joya.

Kamion je ušao među desetke djece koja su prisustvovala času u školskom dvorištu. Šestero djece poginulo je na licu mjesta dok je troje ostalih preminulo u obližnjoj bolnici. Osamnaestero djece je povrijeđeno, od kojih troje ozbiljno, kazao je Joya, javio je AP.

Ppoginula i povrijeđena djeca u državnoj školi bila su u dobi između pet i 13 godina, kazao je. Učitelj je prošao neozlijeđen.

Vozač kamiona, koji je vukao prikolicu, pobjegao je nakon nesreće i policija traga za njim, kazao je Joya te dodao da se vozač kretao prebrzo i da je slušao glasnu muziku kada se nesreća desila.

Fatalne saobraćajne nesreće česte su u Pakistanu a za mnoge od njih se kriva sve češća zanemarivanja saobraćajnih propisa i loše održavane ceste i vozila.