Svijet
0

U najnovijim sukobima u Iraku 22 mrtva, 13 ranjenih

FENA
U najnovijim odvojenim sukobima u Iraku ubijene su 22 osobe, a više od 20 je ranjeno. Najmanje osam ljudi je poginulo, a 13 je ranjeno u zračnom napadu američkog borbenog aviona na pozicije Mahdi armije u bagdadskoj četvrti Sadr City.

Sukobi između vojske SAD-a i pripadnika Mahdi armije počeli su još sinoć, izjavio je jedan od očevidaca, dodajući da je uhapšeno sedam ekstremista.

U operaciji u jugoistočnom dijelu Bagdada policija je ubila osam naoružanih muškaraca, rekao je general Kasim Ata, portparol za operacije u Bagdadu, prenose novinske agencije. U toj operaciji poginuo je i jedan policajac, 10 je ranjeno a pronađena je veća količina oružja.

Na sjeveru zemlje četiri iračka vojnika su poginula u okršajima s pobunjenicima u Mosulu kada se vojna patrola sukobila s terorističkom grupom, naveo je jedan izvor snaga sigurnosti.

Američka vojska je saopćila, kako prenosi Tanjug, da je jedan američki vojnik poginuo jučer u provinciji Anbar dok je bio u patroli, na zapadu Iraka, a policija je pronašla veliko skladište oružja na farmi sjeverno od Kerbale.