Talijanska obalna straža
0

U moru nestalo 150 migranata iz sjeverne Afrike

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Pripadnici talijanske obalne straže u srijedu su saopćili da su u srijedu oko 4 ujutro spasili 48 od oko 200 ilegalnih migranata s broda koji je doplovio iz sjeverne Afrike, 70 kilometara jugozapadno od otoka Lampeduse te da se preostali migranti smatraju nestalima.
  • Zbog loših vremenskih uvjeta, jakog vjetra i nemirnog mora nismo uspjeli angažirati policijske helikoptere te smo uspjeli spasiti samo 48 osoba. Nisu u životnoj opasnosti, ali su jako iscrpljeni i potrebna im je ljekarska pomoć, rekao je zapovjednik broda i glasnogovornik obalne straže.

  • Zbog nemirnog mora, preopterećenosti i komešanja koje je nastalo u trenutku spašavanja, plovilo na kojem su se nalazili imigranti prevrnulo se, a iscrpljeni ljudi pali su u more. Pretpostavljamo da su imigranti stigli iz Tunisa, rekao je glasnogovornik.

Od početka godine Italija je suočena s velikim valom imigranata. Smatra se da ih je blizu talijanske obale stiglo oko 22.000, uglavnom iz Tunisa.

U posljednjih nekoliko sedmica oko 2.000 izbjeglica, uglavnom Somalaca i Eritrejaca, stiglo je do talijanskog otoka Lampeduse iz Libije.