Svijet
0

U Kanadi pronađena tijela osam ubijenih muškaraca

FENA
Tijela osam muškaraca pronađena su u četiri napuštena vozila u udaljenom šumovitom području na imanju u ruralnom dijelu jugozapadne Kanade.

Policija nije pružila mnogo dretalja o ubistvima u ruralnom dijelu Ontarija, oko 30 km jugozapadno od grada Londona, izuzev što je javila da da su mrtvi nađeni u četiri vozila, uključujuči šleper, i da su svi bili muškarci. Oni su pronađeni u subotu ujutro, javio je AP.

"Nismo još otkrili otkriti kako su ubijeni", izjavio je policijski poručnik pokrajine Ontario Dave Rektor.

Policija je pronašla tijela nakon poziva vlasnika imanja. Zračni snimak prikazao je vozila parkirana u prečniku od 200 metara jedno do drugoga s tijelima koja su se još nalazila u njima.

Uredi mrtvozornika i državnog tužioca pokrajine Ontario odbili su davati izjave.

Jedan kombi je otkriven na polju dvadesetak metara od prljavog puta. Oko 100 metara udaljenosti šleper je pronađen parkiran bočno s malim srebrnim automobilom prikačenim za njega. Četvrto vozilo je parkirano na proplanku oko 100 metara od prljavog puta. Vrata su bila šitrom otvorena.

Mary i Russell Steele, vlasnici imanja oko koga su vozila bila parkirana, izjavili su za Global News da vozila nisu bila tamo kada su se istim putem vratili kući prije nego što je pala noć oko 20.30 sati.

Kazali su kako su pozvali policiju u subotu ujutro nakon što su pogledali unutrašnjost jednog vozila i nisu vidjeli ništa izuzev ćebeta koje je pokrivalo zadnji prozor.

"Nismo vidjeli ništa u njima, tako da smo telefonirali policiji i javili o brojevima njihovih registarskih tablica", kazao je Russell Steele.

"Policija je otvorila vozila sa zadnje strane i mogla sam vidjeti tijela. Nisam mogla to reći, ali odmah sam pomislila da su to tijela", izjavila je njegova supruga.