Snijeg pada 24 sata bez prestanka
0

U Italiji zatvorene škole zbog snježnih padavina

SRNA
Foto: AFP
Foto: AFP
Snijeg koji ne prestaje da pada gotovo 24 sata u većem dijelu Italije prouzrokovao je danas kašnjenja u željezničkom saobraćaju kao i zatvaranje nekoliko škola, saopštile su vlasti.

U pojedinim regionima u centralnom i sjevernom dijelu Italije zabranjen je saobraćaj za kamione nosivosti veće od 7,5 tona.

Registrovano je kašnjenje regionalnih vozova u centralnom dijelu Italije, a u sjevernom dijelu zemlje otkazano je više od 15 polazaka dok se saobraćaj brzih vozova (TŽV) odvija normalno, saopšteno je iz italijanske željezničke kompanije.

Gradonačelnik  Filetina  odlučio je da se škole zatvore zbog velikih snežnih padavina.

Škole u Bolonji biće zatvorene do subote a aerodrom u ovom gradu obustavio je do podneva aktivnosti, kada je otkazano 35 domaćih i međunarodnih letova. 

Nakon što je sinoć zbog snijega otkazan prvi meč 21. kola između fudbalskih klubova "Parme" i "Juventusa" iz Torina,  danas su otkazani i drugi mečevi prve divizije "Siena"  - "Catania"  i "Bologna" - "Firenza".

U Trstu, na sjeveroistoku Italije meteorolozi najavljuju večeras vjetar čiji će rafali dostizati brzinu od 130 kilometar na čas dok bi u Rimu tokom noći mogao da i dalje pada snijeg pa su gradske službe pripremile 100 tona soli za posipanje.
Snijeg pada i na Siciliji, na vulkanu Etna, Vezuvu, u blizini Napulja dok su meteorolozi najavili snijeg i na italijanskom ostrvu Sardinija.

Očekuje se da bi ova sedmica u Italiji bila najhladnija u posljednjih 27 godina zbog ledenog vjetra koji dolazi iz Sibira.