Svijet
0

U Iraku će kršćanke morati nositi veo?

FENA
U Iraku će kršćanke morati nositi veo, inače će biti podvrgnute ozbiljnim kaznama, poput kućnog pritvora, najavljuju muslimanski ekstremisti u pismu koje kruži Bagdadom, pozivajući se pritom na radikalnog šijitskog imama Moqtadu al Sadra, javlja KTA.

U tekstu su citirane riječi mučenika Mohammada Sadiqa al Sadra, koji je govorio kako su sve žene, uključivši Blaženu Djevicu, nosile veo. Osim toga, u pismu je izrečena osuda za sve žene koje ne nose veo "one su preljubnice i izazivaju Alaha i njegova proroka, preziru i niječu religiju".

Osvrnuvši se na tu vijest Souad Sbai, predsjednik Udruge marokanskih žena u Italiji, kazao je kako je riječ o krajnjem ekstremizmu koji ženama niječe pravo da se odijevaju kako žele.

Govoreći o radikalnome tumačenju islama, kazao je kako, na sreću, ono nema uporišta u Kuranu.

Riječ je o radikalnome tumačenju koje treba spriječiti, jer, u konačnici, žene ne žele takav Irak. Najslabiji uvijek ispaštaju, a to su žene. To nije pravedno. Nažalost i u Italiji se prijeti brojnim muslimankama–useljenicama. Primorane su bježati iz manjih naselja i gradova zbog ekstremista koji nameću svoj zakon, kazao je Sbai.