Svijet
0

U Interpol pristiglo 200 poruka o pedofilu sa Interneta

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nepoznati bijelac tridesetih godina je osoba za kojom intenzivno traga Interpol jer je na Internetu objavio više od 200 fotografija na kojima se jasno vidi kako zlostavlja dječake starosne dobi od 6 do 12 godina. Istražitelji vjeruju da ovaj pedofil putuje svijetom zlostavljajući dječake, ali ga još nisu uspjeli identifikovati. Stoga su pozvali javnost u pomoć.

Nakon što je Interpol jučer javnosti uputio apel za pomoć objavivši fotografije pedofila sa Interneta kako bi se čim prije identifikovao i uhapsio, na adresu Interpola pristiglo je oko 200 poruka.

Iako je ovako javno traganje za pedofilom dosta riskantno, jer navodi traženog da se bolje skriva, zvaničnici Interpola odlučili su u proces traženja pedofila uključiti javnost kako bi zlostavljanju konačno došao kraj.

Neke od prispjelih poruka u Interpol u vezi sa traženim pedofilom uključivale su i tačnije podatke kao što su navodna imena i adresa. Trenutno se intenzivno radi na analiziranju svih prispjelih poruka i na utvrđivanju ispravnosti podataka, a čelnici Interpola naglašavaju da poruke stižu i u lokalne policijske stanice, što će reći da je odziv građana dobar te da se uskoro očekuju značajni rezultati, izvještava AP.

"Fotografije koje je traženi pedofil postavio na Internet datiraju od 2002., 2003. i 2004. godine. 12 dječaka koji su pojavljuju na fotografijama još uvijek nisu locirani“, pojasnio je generalni sekretar Interpola Ronald K. Noble i dodao da je njegova služba uvjerena da pedofil putuje svijetom tražeći djecu koju će zlostavljati.