Ubistva i samoubistvo
0

U Ilionisu pronađeno pet tijela

SRNA
Pet osoba, među njima jedna beba i dvoje djece, pronađeni su mrtvi u malom gradu u američkoj državi Ilionis i vjeruje se da je riječ o slučaju ubistvo-samoubistvo.

Lokalni policijski zvaničnik Michael Burck rekao je da su ubijeni 30-godišnja Sara McMeen, 29-godišnji Daniel Warren, Skyler Lemke (8), Ian Lemke (7) i 10-mjesečna Maggie Warren, javlja agencija AP.

Lokalni šerif Martin Meredith rekla je da je majka djece bila Sara Mekin, dok je Danijela Voren bio muškarac sa kojim je živjela. 

Svi su pronađeni mrtvi u petak u kući u Emingtonu, malom mjestu od oko 100 stanovnika, 100 kilometara jugozapadno od Čikaga. 

Meredit je rekao da je poluautomatski pištolj pronađen na mjestu tragegije, ali nije rekao za koga istražitelji vjeruju da ga je koristio, ističući da je istraga u toku.

Šerif je rekao da je ovo jedan od najgorih slučajeva u ovom mjestu.

Komšije kažu da se porodica doselila u Emington prije nekoliko mjeseci i da je dvoje starije djece išlo u školu u olbižnjem mjestu Sonemin.
Obdukcija tijela još nije urađena.

Jedan komšija je rekao da je čuo između šest i osam pucnjeva a onda još jedan rafal od četiri do šest hitaca nekoliko minuta kasnije.

Komšije kažu da su djeca bila veoma sretna što je u petak bio zadnji dan škole pred božićne praznike.