Svijet
0

U eksploziji u Ankari poginula i novinarka Gulsen Yildiz

Anadolija
Gulsen Yildiz
Gulsen Yildiz
Novinarka Gulsen Yildiz (32) poginula je u terorističkom napadu koji je u srijedu navečer izveden u turskoj prijestolnici Ankari, u kojem je poginulo još najmanje 27, a ranjena 61 osoba.

Yildiz je četiri godine radila kao novinarka televizijskog programa Tarim pri Ministarstvu hrane, poljoprivrede i stočarstva, a poginula je na izlazu s posla. Unatoč svim naporima ljekara u bolnici Guven, izgubila je bitku za život.

Nigar Polat, prijateljica stradale djevojke, kazala je za AA kako još uvijek ne vjeruje da je nema.

"Gulsen je uvijek bila nasmijana i širila je pozitivnu energiju oko sebe. Opuštala nas je priča s njom, nikad se nije ljutila ni na koga, uvijek je pozitivno razmišljala", ispričala je Nigar.

Podsjetila je i na to koliko je Gulsen plakala i bila utučena nakon napada koji se prošle godine dogodio u blizini glavne željezničke stanice u Ankari.

Nigar je kazala da je Gulsenina ljubav i toplota i njoj davala snagu. Najviše je voljela nećaka kojem je kupila poklon, ali ga nikada nije uručila.

Kolega koji nije želio kazati ime rekao je da je Gulsen jako voljela novinarstvo i da je prije nekoliko dana bila na ispitu na TRT-u.

"Ukoliko položi taj ispit kazala je da će nas častiti ručkom. Sa njom smo svi umrli. Sa Gulsen je otišlo i ovo dijete u nama", poručio je Gulsenin radni kolega.

U trenutku eksplozije i on se nalazio na mjestu događaja.

"Nismo ni shvatili kako se eksplozija dogodila. Sve se odjednom dogodilo. Nakon eksplozije prvo sam se pitao jesam li živ, a nakon toga sam počeo pomagati povrijeđenim. Prvo sam vidio Gulsen i bila je u teškom stanju. Na mjesto događaja došla je i prva vojna hitna i tamo smo je smjestili. Krvarila je iz ušiju", ispričao je on.