Teksas
0

VIDEO / U eksploziji plinovoda jedan poginuli i osam povrijeđenih radnika

FENA
Foto: SkyNews
Foto: SkyNews
Jedna osoba je poginula, a osam povrijeđeno u eksploziji plinovoda koja se u ponedjeljak dogodila kod grada Cleburnea, u američkoj saveznoj državi Teksas, javio je online lokalni list Cleburne Times-Review.

"Dužnosnici su prvobitno strahovali da su najmanje tri radnika poginula, a 10 nestalo, od ekipe 14 radnika koja je kopala temelje za stupove dalekovoda za termoelektranu firme Brazos Electric, pri čemu je zahvatila magistralni plinovod pod visokim pritiskom", izjavio je Keith Scarbrough, predstavnik vatrogasne službe grada Cleburnea.

U zbrci koja je vladala neposredno nakon nesreće američke TV mreže prenijele su izvještaje lokalnih medija temeljena na procjenama dužnosnika o tri poginula i 10 nestalih.

Pogibiju jednog radnika potvrdio je šerif okruga Johnson, Bob Alford.

Od osam povrijeđenih radnika, šest je primljeno u lokalne bolnice, a dvojica su prebačena u regionalnu bolnicu u Fort Worthu.

"Nakon velike eksplozije plinovoda izbio je požar koji je u dva sata zahvatio oko 80 hektara makije", rekao je Alford.

Firma Enterprise, vlasnica plinovoda, na kraju je uspjele zatvoriti ventile i zaustaviti protok plina, nakon čega je ugašen požar. U gašenju su sudjelovale vatrogasne ekipe iz sedam obližnjih okruga, a na poprište nesreće došla su brojne ambulantna vozila i helikopter za medicinsku evakuaciju.