Teške nesreće u Kini
0

U dva sudara poginulo najmanje 40 osoba

FENA
Foto: AP
Foto: AP
U frontalnom sudaru autobusa i teretnjaka na sjeveroistoku Kine poginule su najmanje 32 osobe. Istovremeno, najmanje 10 ljudi rano jutros je poginulo a 55 povrijeđeno kada je putnički voz po olujnom vremenu izletio iz šina na nizbrdici u provinciji Jijangsi, na istoku Kine, ali se strahuje da će konačni broj žrtava biti veći.

Još nije poznato koliko je putnika bilo u vozu koji je išao iz Šangaja u grad Guilin, koji se nalazi u regionu Guangsi, na jugoistoku Kine, javio je Reuters pozivajući se na kinesku agenciju Xinhua.

Snažne oluje proteklih nekoliko dana u provinciji Jijangsi uništile su usjeve i izazvale poplave u gradovima i selima, pa je evakuirano 44.600 stanovnika tog područja.

U sudaru kamiona i autobusa na sjeveroistoku Kine poginule su 32 osobe, javila je kineska agencija Xinhua.

Nesreća se dogodila u nedjelju rano ujutro u mjestu Fuxin, u pokrajini Liaoning, na dijelu autoputa na kojem su u toku radovi na njegovom održavanju.

Kamion je vozio u krivom smjeru na autoputu i frontalno se sudario s putničkim autobusom koji je vozio u Harbin, glavni grad sjeveroistočne pokrajine Heilongjiang, navodi kineska agencija.

Na mjestu sudara poginula su tri putnika u kamionu i 28 putnika u autobusu, a još jedna osoba umrla je u bolnici.

Uzrok nesreće se istražuje, a za sada nema drugih detalja, prenio je Associated Press.