Vladimir Putin
0

'U Dagestanu će biti suzbijen banditizam i terorizam'

FENA
Ruski premijer Vladimir Putin izjavio je u petak da će organi sigurnosti uspjeti da suzbiju napade kriminalaca i terorizam u Republici Dagestan.

"Što se tiče situacije u vezi s banditima i teroristima, ona je dobro poznata", rekao je Putin u susretu s dagestanskim predsjednikom Muhuom Gimbatovičem Alijevim, izražavajući uvjerenje da će "bez obzira na sve teškoće taj posao pravosudni i organi unutrašnjih poslova završiti", javio je Itar-Tass.

Ruska agencija prenijela je iz Mahačkale da su tokom specijalne operacije u Karabudahkentskoj oblasti Dagestana poginula četiri pripadnika ministarstva unutrašnjih poslova a da su još trojica ranjena.

Kako je saopćio zamjenik ministra unutrašnjih poslova za Dagestan Magomed Ismailov, u sukobima je poginulo između pet i sedam ekstremista.

Antiteroristička akcija oko mesta Kakašura s banditskom grupom koju vodi Magomedali Vagabov nastavlja se, rekao je on.

Operacija traje od srijede, a u četvrtak su ekstremisti blokirani u planinskoj oblasti, gdje su ih opkolili pojačani odredi specijalnih jedinica.

Vagabov i članovi njegove grupe nalaze sa na federalnoj i međunarodnoj potjernici za desetke krivičnih djela, uključujući i napade na pripadnike snaga sigurnosti, prenio je Tanjug.