Svijet
0

U Beloj Crkvi tragali za odbjeglim haškim optuženicima

FENA
Vojna policija je u utorak u vojnim objektima u mjestu Bela Crkva u Vojvodini tragala za odbjeglim srpskim optuženicima Haškog suda (ICTY), rekao je za beogradski radio i tv B92 predsjednik Nacionalnog vijeća Srbije za suradnju s ICTY-jem Rasim Ljajić.

Potraga je obavljena u vojarni i klubu vojske u Beloj Crkvi, manje od sto kilometara udaljenoj od Beograda, a po Ljajićevim riječima radi se o redovnim aktivnostima provjere u vojnim objektima.

U Beloj Crkvi kažu da se vojna policija do kasno navečer nalazila i dalje u krugu vojarne, a načelnik Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane Srbije Petar Bošković rekao je agenciji FoNet da se "po naređenju ministra obrane Srbije Dragana Šutanovca i dalje obavljaju provjere svih vojnih objekata".

Rasim Ljajić je u utorak navečer za agenciju Beta izjavio i da pretrage nemaju veze s predstojećim posjetom glavne tužiteljice Haškog suda Carle del Ponte Beogradu najavljenim za 25. i 26. oktobra i naglasio da se takve akcije provode već više mjeseci.

Kako navode beogradski elektronski mediji slične akcije provedene su prošle sedmice u Pančevu i Zrenjaninu, a iz Ministarstva obrane Srbije tada je priopćeno "da je riječ o redovnim aktivnostima".