Svijet
0

U Austriji uhapšeni dileri iz Srbije i Albanije

SRNA
Policija u austrijskoj pokrajini Koruška razbila je trgovinu narkoticima i uhapsila bandu srpsko-albanskih narko dilera.

Zaplijenjeno je tri kilograma kokaina, kako se navodi u saopštenju tamošnje policije, "najboljeg kvaliteta" u vrijednosti od oko milion eura, prenosi RTS.

Komandant policije u Koruškoj Wolfgang Raheger rekao je da je od početka do sredine nedelje ukupno šest osoba uhapšeno.

Bandom je, kako tvrdi policija, rukovodio 36-ogodišnji državljanin Srbije koji je nastanjen u Filahu, a njegov 34-ogodišnji brat, takođe je bio uključen u ove nelegalne poslove.

Drugi državljanin Srbije stavio je stan na raspolaganje za skladištenje robe. 

Dva Albanca, koji žive u Italiji, bili su posrednici, a kurir za transport droge bio je jedan belgijski državljanin porijeklom sa Kosova, koji je donosio drogu u Austriju svojim vozilom preko Njemačke i Salcburga do Koruške. 

Svi osumnjičeni bili su već poznati policiji u vezi sa narkoticima, a jedino je Belgijanac bio i međunarodno poznat.
Šest osoba nalaze se u istražnom zatvoru u Klagenfurtu i prva saslušanja su obavljena, a osumnjičeni su djelimično priznali djela za koja se terete, ali negiraju pojedine optužbe i međusobno se optužuju.

Hapšenje je obavila specijalna jedinica austrijske policije "Kobra" nakon višemjesečnih istraga, u saradnji s kriminalističkom službom.

Pretresom stanova pronađeno je tri kilograma kokaina, kao i manja količina drugih narkotika. 

Policija smatra da je kokain bio namijenjen za tržište Koruške.