Svijet
0

U Anconi pronađena mrtva tijela dvojice muškaraca u BiH kamionu

FENA
Talijanska policija je u talijanskoj luci Anconi u kamionu bosanskohercegovačkih oznaka ispod cerade pronašla tijela dvojice muškaraca, potvrdila je danas Policijska uprava zadarska.

Kamion se ukrcao u Zadru u petak, 8. prosinca, oko 22 sata na motorni trajekt "Zadar" koji prometuje na liniji Zadar-Ancona.

PU zadarska navodi da ju je o pronalasku dvojice mrtvih muškaraca prvi jučer obavijestio zapovjednik motornog trajekta "Zadar", a zatim je u kontaktima s talijanskom policijom potvrđena istinitost te informacije.

Naknadnom provjerom utvrđeno je da je teretnim vozilom BiH oznaka, u vlasništvu tvrtke "Autoprijevoz Mostar" iz Mostara, upravljao 22-godišnji zaposlenik, državljanin Republike Hrvatske koji prebiva na području BiH.

Nakon obavljene granične i carinske kontrole on je otputovao u Italiju trajektom "Zadar".

Po dolasku u Anconu nakon izlazne granične i carinske kontrole, koju su obavile talijanske vlasti, vozač je primijetio na prednjoj lijevoj strani priključnog vozila sumnjivo izbočenje na ceradi što je prijavio špediteru talijanskih vlasti i djelatniku agencije "Jadrolinija" koji je o svemu izvijestio talijansku policiju. Ona je prilikom otvaranja priključnog vozila pronašla dva beživotna tijela nepoznatih muških osoba, stoji u izvješću PU zadarske.

U dosadašnjem kontaktu s talijanskom policijom rečeno je da nije utvrđena odgovornost vozača kamiona, a vozilo mu je privremeno oduzeto.

PU zadarska ističe da je navedeni kamion u Hrvatsku ušao u petak, 8. prosinca, oko 16 sati na graničnom prijelazu Gorica-Vinjani Donji, a u kamionu i priključnom vozilu nalazila se aluminijska šljaka. Također je utvrđeno da je na kamionu bila postavljena originalna i neoštećena carinska plomba BiH, ne samo na tom graničnom prijelazu nego i na graničnom prijelazu Zadar prilikom izlaskom iz zemlje.

Policija također navodi i da se vozač kamiona trajektom "Zadar" vratio u Hrvatsku 10. prosinca oko 7 sati kao suvozač teretnog vozila hrvatskih oznaka, kojim je upravljao 27-godišnji hrvatski državljanin. Potom se uputio prema BiH te je oko 14 sati zatečen na graničnom prijelazu Vinjani Donji i doveden u Policijsku postaju PP Imotski.

S njim je obavljen obavijesni razgovor o okolnostima navedenog događaja, a u razgovoru su potvrđeni navodi talijanske policije. Nakon toga vozač je pušten.