Svijet
396

Turska: Stariji par zaspao u vozu i "fulio" stanicu, navijači nagovorili mašinovođu da ih vrati kući

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Stariji bračni par zaspao je tokom vožnje brzim vozom (YHT) i prespavao zaustavljanje na stanici u Eskišehiru u Turskoj, a u pomoć su im potom priskočili saputnici, fudbalski navijači koji su nagovorili mašinovođu da se vrati na stanicu gdje su uplašeni starci trebali izaći.

Nuri Turkoglu (78) je sa svojom suprugom Hafize Turkoglu (74) danas putovao brzim vozom iz Istanbula u Eskišehir, ali su zaspali prije ulaska u tom gradu i nastavili su putovanje ka Ankari ka kojoj je voz saobraćao.

Kada su se probudili i shvatili da se udaljavaju od Eskišehira, uplašeni starci su zatražili pomoć od saputnika. U pomoć im je prikočila grupa navijača fudbalskog kluba Eskišehirspora koji su putovali na utakmicu u Ankari protiv Genčlerbirligija.

Na nagovor navijača i drugih putnika, mašinovođa je vratio voz u Eskišehir, od kojeg se bio udaljio 20-ak kilometara, a navijači su i tamo pomogli vremešnom paru da izađe iz voza.

Voz je po njihovom izlasku nastavio put ka Ankari, a navijači, ohrabreni "dobrim djelom" koje su učini, nastavili su sa pjesmom uoči utakmice.