Stigli u Beč
26

Turska porodica biciklom putuje od Holandije do Turske

Anadolija
Porodica Sarihan (Foto: Agencija Anadolija)
Porodica Sarihan (Foto: Agencija Anadolija)
Članovi turske porodice Sarihan, Soner i Inci sa četverogodišnjim sinom Tibet Cinarom, danas su sitgli u Beč, na svome putovanju biciklom iz Holandije u Tursku.

Porodica Sarihan u toku svoga putovanja posjetila i tursku ambasadu u Beču

Porodica Sarihan je imala priliku da se u Beču sastane i sa zvaničnicima ambasade Turske, a poslije toga u okviru putovanja planiraju posjetiti turske ambasade u Bratislavi, Budimpešti, Beogradu i Sofiji.

Članovi porodice Sarihan ističu da još od 2005. godine putuju biciklom širom svijeta, a ove godine na tom putovanju prvi put im se pridružio i njihov četvorogodišnji sin Tibet Cinar.

Par Sarihan napominje da su prošlih godina sa biciklom posjetili čak Iran i Pakistan.

“Odlučili smo da putujemo biciklom kako bi skrenuli pažnju svijeta na veću potrebu zaštite okoline i snažniju borbu protiv globalnog zagrijavanja”, ističe par Sarihan.

“Zato ćemo i dalje nastaviti da putujemo biciklom oko svijeta kako bi na ovaj način doprinijeli izgradnji ljepšeg i čišćeg svijeta”, napominje par Sarihan.

U okviru svoga ovogodišnjeg putovanja u Tursku, iz Holandije su krenuli drugog jula i nakon pređenih 2121 kilometar sitgli su i Beč.

Par Sarihan, inače prosvjetni radnici, ističu da bi češće putovali biciklom po svijetu ali da to imaju priliku da urade samo u toku dva mjeseca trajanja godišnjih odmora.

U intervjuu za agenciju Anadolija rekli su da imaju planove da organizuju i mnogo duža putovanja svijetom već slijedeče godine, nakon što njihov sin napuni pet godina i malo ojača.