Svijet
0

Tuča u turskom parlamentu, povrijeđeno nekoliko poslanika

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Tokom jutrošnje sjednice Velike narodne skupštine Republike Turske došlo je do tuče između poslanika glavne opozicione Republikanske narodne partije (CHP) i vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti).

Do sukoba u turskom parlamentu došlo je tokom rasprave o prijedlogu izmjena i dopuna zakona iz oblasti obrazovanja, a nakon žučne rasprave došlo je i do fizičkog obračuna nekoliko poslanika dvije partije.

Nekoliko poslanika je zadobilo lakše povrede, a jedan poslanik CHP partije je zbog krvarenja iz nosa prevezen u hitnu medicinsku pomoć.

Napetost u Sali parlamenta bila je očita od samog početka sjednice, a kulminacija događaja dogodila se kada je poslanica opozicione CHP partije podigla ogledalo prema grupi poslanika AK Partije i ministra obrazovanja Nebija Avcija i uzviknula: "Evo vam paralelne strukture. Ovo što vidite je vaš odraz, a ne nikakve paralelne strukture. Svi ste vi tu".

Nakon ovog poteza situacija je uzavrela i poslanici su bili sve glasniji u kritikama, a ubrzo nakon toga nekoliko poslanika dvije partije se našlo u prostoru sale koji razdvaja njihove grupe i počelo je naguravanje, koje je preraslo u tuču.

Nakon ovog incidenta predsjedavajući sjednice Guldal Mumcu je dao pauzu.