Svijet
3

Trumpu vraćen profil na Twitteru: Protestuju zbog medija, to nije fer

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Donald Trump je navodno izgubio kontrolu nad svojim Twitter profilom nekoliko dana prije predsjedničkih izbora, a sada se čini da mu je pristup toj društvenoj mreži u cijelosti vraćen.

Podsjećamo, čelni ljudi kampanje Donalda Trumpa preuzeli su kontrolu nad njegovim privatnim profilom na Twitteru nekoliko dana prije izbora. Potez Trumpovog štaba je razumljiv, jer u danima pred predsjedničke izbore željeli su promijeniti imidž svog kandidata koji je bio praćen uvredama upućenim javnim osobama.

Kako piše Huffington Post, izgleda da je Trump vratio kontrolu nad svojim profilom jer posljednji tvit o protestima protiv novoizabranog predsjednika djeluje veoma "trumpovski".

"Upravo smo imali vrlo otvorene i uspješne predsjedničke izbore. Sada zbog medija protestuju profesionalni demonstranti. To nije fer", napisao je Trump.

Način pisanja podsjeća na njegov nekadašnji pristup društvenim mrežama, a koji se ogleda u biranju jednostavnih i često djetinjastih riječi prilikom napada i odbrane.

Nikada provjerenu informaciju da je Trump ostao bez pristupa svom Twitteru prokomentarisao je i trenutni predsjednik Barack Obama koji se našalio rekavši da onaj ko nema pristup Twitteru ne može imati pristup šiframa za nuklearno oružje.

Čini se da Obama nije bio u pravu.