Svijet
4

Trump u predsjedničkoj debati negirao seksualno zlostavljanje žena i izvrijeđao Billa Clintona

Klix.ba
Foto: AFP
(Foto: AFP)
Donald Trump je tokom sinoćnje debate s Hillary Clinton branio svoje stavove o navodima koje je izrekao na račun žena u spornom snimku iz 2005. godine te je žestoko napao Hillary i njenog supruga Billa Clintona, prenosi BBC.

Republikanski kandidat negirao je da je ikada seksualno zlostavljao žene, ali je okrenuo vatru na bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Billa Clintona tokom žestoke američke predsjedničke debate.

"U historiji politike nije postojao niko ko je vrijeđao žene", rekao je Trump.

Hillary Clinton je odbila komentare na račun svog muža, a napad Trumpa na Hillary je došao nakon što ga je moderator Anderson Cooper pitao o videosnimku iz 2005. godine koji je objavljen u petak, a otkrio je Trumpovu lošu stranu kada je riječ o odnosu prema ženama.

Kada ga je Cooper "pritisnuo" i pitao da li je radio bludne radnje sa ženama, Trump je negirao. Clinton je kazala da je riječ o vrlo eksplozivnom videu koji je izazvao egzodus republikanaca te pokazao ko je ustvari Trump.

"Mislim da je svakome ko pogleda video jasno ko je zapravo on“, rekla je Hillary za Donalda.

Trump je s druge strane nastavio optužbe te rekao kako će imenovati specijalnog tužioca da istraži radnje Hillary Clinton zbog afere u vezi s njenom privatnom e-poštom.

"Sve što je rekao je apsolutna laž, ali nisam iznenađena", odgovorila je ona i dodala kako želi da njena zemlja bude otvorena prema muslimanima, kao i prema svima drugima, te je naglasila da su Trumpove riječi o zabrani ulaska muslimanima u SAD samo poklon Islamskoj državi.

Trump je također rekao da njegova demokratska rivalka ima ogromnu mržnju u srcu.

Debata je održana na Univerzitetu Washington u Saint Louisu, a moderatori su bili novinari CNN-a i ABC-a.