Svijet
8

Trump o uvredama na račun žena: Rekao sam šta sam rekao i to je zabavno

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Tokom prve debate kandidata koji se bore za nominaciju među Republikancima došlo je do oštrog sukoba između kandidata Donalda Trumpa i Megyn Kelly koja je moderirala debatu.

Kelly je rekla da glasači kod Trumpa vole činjenicu da često kaže tačno ono što misli, pri čemu ne koristi političke fraze.

Međutim, Kelly je problematizirala način na koji se Trump ponekad obraća ženama.

"Žene ste nazivali debelim svinjama, psima, aljkavim, odvratnim životinjama...", rekla je Kelly prije nego što ju je Trump prekinuo.

"To sam govorio samo za Rosie O'Donnell", rekao je Trump.

No, Kelly je rekla da to nije tačno i da se Trump na ovaj način obraćao i drugim ženama, ne samo Rosie O'Donnell. Trump je svoje uvrede često plasirao putem Twittera i drugih društvenih mreža.

"Jednom ste jednoj natjecateljici takmičenja 'Celebrity Apprentice' rekli da biste je voljeli vidjeti kako kleči", navela je primjer Kelly upitavši Trumpa da li je uredu da nešto slično kaže osoba koja očekuje da bude izabrana za predsjednika.

Trump je odgovorio da je problem Sjedinjenih Država previše političke korektnosti.

"Toliko mnogo ljudi me izazvalo da ja, iskreno, nemam vremena da budem politički korektan. Da budem iskren, ni ova zemlja nema vremena. Ne pobjeđujemo više, gubimo od Kine, Meksika, gubimo od svih. Često ono što kažem bude zabavno, bude smiješno i zabavljamo se... Kažem je ono što kažem i to je to", rekao je Trump.

Na kraju je dodao kako mu je, ako se Megyn Kelly ne sviđa ono što kaže, žao.

"Prema tebi sam se lijepo ophodio, mada i nisam morao s obzirom na način na koji si ti mene tretirala", rekao je Trump.

Jedna od najpoznatijih Trumpovih opaski koja se tiče žena odnosila se na Hillary Clinton.

"Ako Hillary Clinton ne može zadovoljiti svog muža zašto misli da može zadovoljiti Ameriku", napisao je trump na Twitteru u aprilu.

Kako stvari trenutno stoje, Trump će navjerovatnije biti kandidat Republikanaca na predstojećim predsjedničkim izborima, a za ulazak u Bijelu kuću borit će se upravo protiv Hillary Clinton.