Wellington
0

Troje "vampira" sisalo krv nesretnom mladiću

Sarajevo-x.com
Osumnjičeni Phillip James Brooks
Osumnjičeni Phillip James Brooks
Čovjeka sa Novog Zelanda napale su tri osobe koje su ispijale njegovu krv u stilu vampira. Čitav bizarni slučaj slučaj završio je na sudu, a na nedavnom ročoštu pojavile su se dvije osumnjičene osobe.

Osumnjičeni Phillip James Brooks i Xenia Gregoriana Borichevskyja saslušani su pred sudom u Wellingtonu, a Brooks je tokom svjedočenjaka kazao kako je bilo ispijanja krvi, ali on to nije činio.

"Zar vam izgledam kao vampir? Ja sam napolju tokom dana", kazao je 22-godišnji Brooks za Dominion Post, dodajući da ako ima piercinge na licu ne znači da je punker već se samo razlikuje od ostalih.

No, Brook se je na kraju ipak priznao da je ugrizao mladića.

"Da, ugrizao sam ga. Moja djevojka i prijatelj su ga grizli. Da sam ga udario zaista bih mu naškodio, pa samo pomislio da ga i ja ugrizem, kada su ga i oni to činili", kazao je Brooks dodajući kako nije bila njegova ideja da nesretnom mladiću, koji se kasnije onesvijestio, ispijaju krv.

Policija je odbila govoriti o ovom slučaju dok se ne zatvori, a na sud je pozvan i treći osumnjičeni James Eric, koji se nije pojavio na prošlom ročištu.

Viši predavač psihologije na Univerzitetu Victoria u Wellingtonu, Marc Wilson, koji se specijalizirao u oblasti paranormalnih pojava, kazao je kako je ispijanje ljudske krvi "neobična pojava".

Naime, ljudski zubi nisu oblikovani tako da bi lako mogli probiti kožu i omogućiti jednostavno sisanje krvi.

"Možete to učiniti, ukoliko baš želite da nekome pijete krv", kazao je Wilson.