Pokušaj silovanja iz 2002. godine
0

Tristane Banon podnijela tužbu protiv Strauss-Kahna

Sarajevo-x.com
Dominique Strauss-Kahn (Foto: AFP)
Dominique Strauss-Kahn (Foto: AFP)
Francuska spisateljica i novinarka Tristane Banon je podnijeti tužbu za pokušaj silovanja protiv bivšeg šefa MMF-a Dominique Strauss-Kahna, izjavio je u ponedjeljak njen advokat.

Navadni pokušaj silovanja se dogodio 2002. godine kada je Banon otišla u jedan stan u Parizu da radi intervju sa Strauss-Kahnom. Strauss-Kahn je nedavno oslobođen iz kućnog pritvora u New Yorku, a u pritvoruje bio zbog sumnji da je pokušao silovati sobaricu u hotelu u New Yorku.

Banon je ponovo progovorila o događaju iz 2002. godine nakon što je bivši direktor MMF-a optužen za pokušaj silovanja sobarice. Poslije ovog togađaja Banon ništa nije prijavila policiji, ali je o svemu govorila u jednoj televizijskoj emisiji 2007. godine, kada je ime bivšeg šefa MMF-a bilo maskirano zvučnim signalom.

Prema njenim riječima 2002. godine joj je Strauss-Kahn rekao da će joj dati intervju samo ako bude držala za ruku, a kasnije je nije htio pustiti pa se morala boriti s njim. Anne Mansouret, njena majka, inače je političarka iz Strauss-Kahnove Socijalističke partije u to vrijeme je ubijedila kćerku da ne podnosi tužbu, piše BBC.