Svijet
21

Traga se i za četvrtom djevojkom koju su možda otela braća Castro

Klix.ba
Asley Summers
Trojica Amerikanaca su uhapšena jučer zbog sumnje da su u zarobljeništvu držali tri djevojke i to više od 10 godina. Njih trojica, Ariel (52), Onil (50) i Pedro Castro (54), u zarobljeništvu su držali djevojke Michele Knight, Amandu Berry i Ginu DeJesus.

Njih tri su tokom zarobljeništva rodile najmanje troje djece, dok je policija objavila da je jedna od njih imala čak tri pobačaja zbog pothranjenosti.

Međutim, još jedan slučaj nestanka djevojke iz Clevelanda nije rasvijetljen. Porodica djevojke Ashley Summers, koja je nestala 6. jula 2007. godine, kada je imala samo 14 godina, se nada da će slučaj oslobađanja ove tri djevojke rasvijetliti i slučaj nestanka njihove kćerke.

Ashley Summers je nestala u blizini svoje kuće u istoj četvrti u kojoj su monstrumi braća Castro držali Michele, Amandu i Ginu. U početku se smatralo da je Ashley pobjegla od kuće, jer je prije nestanka imala svađu s rođakom s kojim je živjela. Godinu dana poslije toga FBI je u javnost izašao sa stavom da je ova djevojka vjerovatno negdje zatvorena protiv svoje volje. Tokom 2009. godine u FBI-u su kazali kako sumnjaju da su slučajevi njenog nestanka i nestanka djevojaka Barry i DeJesus povezani.

Ashleyjin nestanak i blizina kuće u kojoj je živjela mjestu gdje su nestale druge djevojke navela je istražitelje da posumnjaju da su slučajevi međusobno povezani i da je sve djevojke otela ista osoba.

Specijalni agent FBI-a Vicki Anderson u izjavi za Cleveland.com kaže kako im je Asley na umu od ponedjeljka, otkako se otkrilo da se tri djevojke nalaze u kući braće Castro.

"Ashley nam je stalno na umu i sve pomno pratimo, bilo da nađemo neke predmete u kući Castrovih koju pretražujemo, ili da radimo na slučaju bilo gdje drugo", naveli su u FBI-u.

Istražitelji će razgovarati sa Ginom DeJesus, Amandom Berry i Michelle Knight kako bi saznali od njih da li su ikada vidjele Ashley i znaju li nešto o njoj.