Nevrijeme
0

Tornado uništio cijelo selo u Kanadi

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Velike oluje zahvatile su Ontario u Kanadi, pri čemu je poginula jedna osoba, a mnoge su zgrade oštećene te su otkazani letovi.

U isto vrijeme dva tornada nanijela su velike štete jednom malom selu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Snažni vjetrovi praćeni obilnim kišama nanijeli su velike materijalne štete na području Ontarija. Porušena stabla, kuće bez krovova i prekidi u opskrbi električnom energijom samo su neke od posljedica.

Građani kažu kako su vidjeli i tornada. Poginula je jedna osoba u Durhamu, ali policija nije otkrila detalje tog slučaja,.

Tornado je zahvatio odmaralište Blue Mountain, oko 200 kilometara udaljenog od Toronta, gdje je uzrokovao velike štete, zbog čega je zatvorena autocesta. Srećom, niko nije teže ozlijeđen. Nove oluje očekuju se na području Toronta.

Razorni tornado gotovo je potpuno uništio mjesto Williamsville u središnjem dijelu američke savezne države Illinois. Rupe u zidovima škole, crkve i mnogih domova sada su uobičajen prizor u američkom selu Williamsville, javlja AP.

Dva tornada koja su u srijedu harala središnjim dijelom SAD-a, najteže su pogodila upravo to malo selo. Mnogi stanovnici su otada bez domova, a do daljnjega zbog uništenih strujnih vodova niko nema struje.

„Tužno je, ovdje živimo već dugo, pa je veoma tužno vidjeti sve to“, rekla je Cindy Krebs, stanovnica sela.

Oštećeno je oko 25 zgrada koje se nalaze u selu, od toga ih je deset koje se više ne mogu popraviti, pa će najvjerojatnije morati biti srušene.

Selo Williamsville nije osjetilo posljedice tornada od 1950-ih, ali ovaj put uzrokovao je štetu od oko pet miliona dolara koju pokušava sanirati stotinu volontera.