Njemačka
0

Tinejdžer napadač se probudio iz kome

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Iz kome se danas probudio njemački tinejdžer, kojeg je ranila policija nakon što je povrijedio devet učenika i nastavnika, saopšteno je danas iz kancelarije državnog tužioca.

Zvaničnik iz kancelarije državnog tužioca Gudrun Lenberger rekao je da 18-godišnjak odgovara na pitanja, ali da još nije spreman za ispitivanje o napadu koji se dogodi 17. septembra.

Lenberger je istakao da ukoliko ne dođe do pogoršanja tinejdžervog zdravstvenog stanja tokom dana Tužilaštvo će mu uručiti optužnici sa deset tačaka za pokušaj ubistva.

Tinejdžer je ušao u školu u Ajnzbahu u pokrajini Bavarska neposredno nakon početka nastave bacajući Molotovljeve koktele u učionicu i napadjući učenike  sjekirom. Policija ga je pogodila sa pet hitaca u gornji dio tijela.

Zvaničnici su rekli da se dvije najteže povrijeđene djevojčice nalaze u kritičnom stanju. Jednu od njih napadač je udario sjekirom u glavu, dok je druga zadobila teže opekotine.

Ovo je tokom ove godine drugi napad na školu u Njemačkoj.

U martu je 17-godišnji Tim Krečmer iz vatrenog naoružanja usmrtio 12 lica u svojoj nekadašnjoj školi u mjestu Vinenden na jugoistoku Njemačke. Nakon  bjekstva iz škole ubio je još tri lica nakon čega je izvršio samoubistvo.