Ukrajina
0

Timošenko osudila Juščenka da čini "ludorije"

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Ukrajinska premijerka Julija Timošenko izjavila je u nedjelju da predsjednik Viktor Juščenko čini "ludorije" nakon što je dan ranije istu optužio za "izdaju", javila je agencija Interfax.

Na pitanje novinara vezano za optužbe od strane predsjednika, Timošenko je odgovorila da te riječi pokazuju već izražene "ludorije", izvještava Interfax.

"Postalo je čak ženirajuće o tome govoriti", dodala je Timošenko.

Stranka predsjednika Juščenka, koja s blokom Timošenko čini vladin savez, napustila je koaliciju zbog usvajanja niza zakona kojima Blok Timošenko i proruska opozicija smanjuju predsjedničke ovlasti.

Timošenko također odbacuje optužbe Juščenka prema kojima Blok Timošenko odbija da učestvuje u pregovorima za ponovno uspostavljanje vladinog saveza, koji ukrajinski mediji nazivaju "demokratskom koalicijom".

"Izgleda mi da ta osoba, koja je trenutno predsjednik zemlje, traži jednostavno razloge da se ne vrati u demokratsku koaliciju", rekla je ona, navodi je Interfax.

Ukrajinski predsjednik optužio je u augustu premijerku Timošenko zbog "veleizdaje" u korist Moskve jer nije izričito osudila rusku intervenciju u Gruziji.