Nakon četiri mjeseca potrage
0

Tijelo supruge pronašao ispod hrpe smeća u vlastitoj kući

Sarajevo-x.com
Billie Jean James
Billie Jean James
Potraga za Amerikankom Billie Jean James trajala je četiri mjeseca. Njen očajni suprug pokušavao je sve samo kako bi je našao. Lijepio je plakate po Las Vegasu, gdje su stanovali, osnovao Facebook-grupu, no njoj nije bilo ni traga. Nakon četiri mjeseca pronašao je njeno tijelo u kući u kojoj su stanovali i to ispod velike hrpe smeća.

Kada je James u aprilu ove godine prijavio nestanak supruge, policija Las Vegasa je pokrenula veliku akciju. Nekoliko puta su pretražili kuću tragajući za 67-godišnjom ženom, a u traganju su pomagali i policijski psi, međutim ni oni nisu mogli pomoći u lociranju nestale BIllie Jean Jammes.

"Četiri psa su pretraživala kuću i nisu pronašla nikakav trag", kazao je glasnogovornik policije u Las Vegasu, Bill Cassell.

Očajni suprug se plašio da je njegova supruga izašla iz kuće, te da je preživjela srčani udar zbog čega je dezorijentisana. Pretraživao je sve bolnice, lijepio plakate po gradu i osnovao Facebook-grupu tražeći da mu pomognu svi ljudi koji su možda vidjeli njegovu suprugu.

James je također ponudio i nagradu od 9.000 eura za bilo kakvu informaciju, no i dalje nije bilo nikakvog traga o supruzi s kojom je proveo 40 godina života.

Međutim, kada je odlučio počistiti jednu sobu, koja je godinama bila u strašnom neredu, zatrpana smećem, praznim kutijama, odjećom, obućom, ostacima hrane..., ugledao je kako ispod silne hrpe smeća viri nožni prst njegove supruge.

Susjedi su istakli kako je Billie Jean James neprestano kupovala stvari na rasprodajama i kako je njena kuća uvijek bila pretrpana, a zbog strašnog nereda nikada nije pozivala goste. Navodno, par je izgradio još jednu kuću na svom posjedu kako bi imali gdje smjestiti sve stvari, objavio je "Daily Mail".