Završena potjera u SAD-u
0

Tijelo bivšeg policajca nađeno spaljeno u kolibi u kojoj se krio

Klix.ba
Dan nakon što je pronađeno spaljeno tijelo u kolibi u kojoj se krio, kalifornijska policija je završila potjeru za bivšim policajcem iz Los Angelesa optuženim za ubistvo.

John McMahon, šerif u San Bernardinu, je rekao da policija još nije u mogućnosti da identifikuje pronađene ostatke, ali da se sumnja da pripadaju Christopheru Dorneru.

"Vjerujemo da je istraga sada gotova", rekao je McMahon.

Dorner je optužen za ubistvo tri osobe prošle sedmice te za otvaranje vatre na policiju u utorak. Potjera je završila u utorak nakon što je policiji javljeno da je osoba opisana kao Dorner ukrala vozilo na području Big Bear Lakea, skijaškog odmarališta koje se nalazi oko 130 kilometara istočno od Los Angelesa.

Policajci su pratili osumnjičenog koji se sakrio u jednoj kolibi na planini, nakon čega je otvorio vatru na policiju, prenosi BBC.

U razmjeni vatre su pogođeni detektiv Jeremiah MacKay i policajac Alex Collins. MacKay je preminuo od zadobijenih rana, a Collins je operisan u obližnjoj bolnici.

Ubrzo nakon toga policija je čula jedan pucanj, a kolibu je zahvatila vatra. Još nije poznato kako je počeo požar, ali policija tvrdi da ga oni nisu izazvali. Međutim, priznali su da pirotehničke naprave sa suzavcem, koje su i koristili, stvaraju veliku količinu toplote.

"Ubacili smo nekoliko suzavaca u kolibu. Požar se proširio nakon toga", kazao je McMahon.

Forenzički testovi će pokazati da li spaljeni ostaci zaista pripadaju Christopheru Dorneru.

Dorner, 33-godišnji bivši pripadnik mornarice, je osumnjičen za tri ubistva počinjena prošle sedmice.